Walkie Talkie PMR 4

Zello er en populær “push-to-talk” app. Den fungerer som en Walkie Talkie på den gamle måten, bare at vi bruker internett på mobilen og rekkevidde ikke er noen begrensning. Dette forutser at internett virker og har tilstrekkelig dekning, selv om appen knapt bruker mobildata.

Internett er sårbart for blant annet orkaner og lynnedslag. Mange mister strøm, eller beholder strøm, men mister både fast bredbånd og mobilnett. Det kan skje hvor som helst og da er det greit med en reserveløsning som en gammeldags Walkie Talkie. En 2-pakning koster rundt 500 kroner i butikkene. Rekkevidden er av erfaring rundt 3 km eller så langt man ser ved fri sikt. Eller bruke Zello som knapt bruker mobildata, så sant man får koblet seg til 4G når alle i nærheten gjør det samme.

PMR forutser at folk ha radio, at den er ladet og at vi ikke er for langt fra hverandre. Fordelen er at så lenge radioene har ladet batteri, kan de brukes selv om strømnettet, internett og mobilnettet er nede. Vi bruker PMR kanal 4 uten subtone og vil i første omgang satse på Haugalandet.